Print this page

Provocările modificărilor la legea finanțelor publice locale asupra finanțării serviciilor sociale

Publishing date: Monday, 30 June 2014
Views: 19588

De la 1 ianuarie 2015, vor intra în vigoare o serie de amendamente importante la Legea privind finanțele publice locale, scopul cărora este de a spori autonomia financiară și funcțională a administrației publice locale. Această nouă lege vine ca un răspuns la un cadru existent care nu asigură o gestionare eficientă a resurselor bugetare necesare pentru finanțarea serviciilor sociale la nivel local.

Prezentul raport va analiza care va fi impactul cel mai probabil al noii legi cu privire la finanțele publice locale asupra sistemului de servicii sociale. În special, vom examina care ar putea fi riscurile și costurile diminuării finanțării acestui domeniu important, dar și mecanismele ce ar permite atenuarea riscurilor și costurilor identificate. În rezultatul analizei cadrului instituțional actual de finanțare a serviciilor sociale, dar și a modificărilor induse de amendamentele la Legea finanțelor publice locale, studiul vine cu un set de recomandări menite să atenueze riscurile pe termen scurt și să valorifice oportunitățile pe termen lung ale reformei pentru domeniul serviciilor sociale.

 

Descarcă publicația

 

Vizualizează infograficul realizat pentru acest studiu de pe Budgestories.

519791-101 Warning-512[Preluarea textelor/articolelor de pe www.expert-grup.org se realizează integral sau parțial, fără limită de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.expert-grup.org. Instituţiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Adaptat după Codul deontologic al jurnalistului din R.Moldova, art. 2.4]

 

Tags: Natalia Chitii

test

Website: test
FaLang translation system by Faboba