Print this page

Rezultatele primului apel de propuneri de proiecte al programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”

Publishing date: Tuesday, 30 July 2019
Views: 2596

În cadrul primului apel de propuneri de proiecte

al programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, lansat la 3 aprilie 2019, au fost depuse 214 dosare. Proiectul are finanțare de circa 3 milioane de euro, oferită de către Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer şi își propune să contribuie la dezvoltarea principiilor bunei guvernări în Republica Moldova.

În prima rundă a concursului au fost depuse 84 dosare pentru inițiative civice (cu o valoare de peste 700 mii euro); 91 propuneri de proiecte regionale (cu o valoare de peste 2,5 milioane euro) și 39 propuneri de proiecte naționale (cu o valoare de peste 2,3 milioane euro). Propunerile de proiecte validate după etapa de verificare administrativă au fost evaluate de către membrii unei comisii constituite din reprezentanți ai Delegației UE în RM, Fundației Soros-Moldova, Fundației Est-Europene, partenerii de implementare și membri ai echipei de proiect.

În urma voturilor exprimate de către membrii board-ului, au fost calificate 68 propuneri de proiecte - lista completă poate fi accesată aici.

Organizațiile selectate la această etapă vor fi contactate de către partenerii Proiectului și vor beneficia de sesiuni intermediare de mentorat. Autorii proiectelor  vor primi recomandări privind cizelarea propunerilor de proiecte, a cadrului logic, de revizuire și adaptare a bugetelor. La această etapă, reprezentanții Proiectului pot solicita anumite documente suplimentare. Comunicarea ulterioară cu beneficiarii de finanțare va continua prin intermediul partenerilor de implementare a proiectului, în funcție de zona în care este planificată desfășurarea proiectelor (Nord – Expert Grup, Sud - ADEPT, Centru – APE și UTAG și Taraclia - Pro Europa).

Amintim că, potrivit ghidului de solicitare a finanțării pentru primul apel de granturi, donatorul nu este obligat să explice motivele


 

flag yellow low1 UE     KAS IMAGE 

Acest proiect este finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer (KAS)

Tags: Natalia Chitii

test

Website: test
FaLang translation system by Faboba