Rezultatele primului apel de propuneri de proiecte al programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”

Print
Publishing date: Tuesday, 30 July 2019
Views: 1643

În cadrul primului apel de propuneri de proiecte

al programului de granturi „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, lansat la 3 aprilie 2019, au fost depuse 214 dosare. Proiectul are finanțare de circa 3 milioane de euro, oferită de către Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer şi își propune să contribuie la dezvoltarea principiilor bunei guvernări în Republica Moldova.

În prima rundă a concursului au fost depuse 84 dosare pentru inițiative civice (cu o valoare de peste 700 mii euro); 91 propuneri de proiecte regionale (cu o valoare de peste 2,5 milioane euro) și 39 propuneri de proiecte naționale (cu o valoare de peste 2,3 milioane euro). Propunerile de proiecte validate după etapa de verificare administrativă au fost evaluate de către membrii unei comisii constituite din reprezentanți ai Delegației UE în RM, Fundației Soros-Moldova, Fundației Est-Europene, partenerii de implementare și membri ai echipei de proiect.

În urma voturilor exprimate de către membrii board-ului, au fost calificate 68 propuneri de proiecte - lista completă poate fi accesată aici.

Organizațiile selectate la această etapă vor fi contactate de către partenerii Proiectului și vor beneficia de sesiuni intermediare de mentorat. Autorii proiectelor  vor primi recomandări privind cizelarea propunerilor de proiecte, a cadrului logic, de revizuire și adaptare a bugetelor. La această etapă, reprezentanții Proiectului pot solicita anumite documente suplimentare. Comunicarea ulterioară cu beneficiarii de finanțare va continua prin intermediul partenerilor de implementare a proiectului, în funcție de zona în care este planificată desfășurarea proiectelor (Nord – Expert Grup, Sud - ADEPT, Centru – APE și UTAG și Taraclia - Pro Europa).

Amintim că, potrivit ghidului de solicitare a finanțării pentru primul apel de granturi, donatorul nu este obligat să explice motivele


 

flag yellow low1 UE     KAS IMAGE 

Acest proiect este finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer (KAS)

Tags: Natalia Chitii

test

Website: test
Print

Access the monitoring application

app6
apl1 en
aplicat6en
app7
apl2 en
aplicat71en
app8
apl3 en
aplicat8en

Projects

scoala en

lapunct en

budget en

You use the ADS Blocker component.
We do not use advertising elements, we only present our own products or donors that promote some projects. Some features may be blocked, please disable the ADS Blocker component.
Thanks for understanding!