Proiectul bugetului orașului Soroca pentru anul 2019

Print
Publishing date: Friday, 23 November 2018
Views: 3893

Veniturile la bugetul orașului Soroca provin din două surse: veniturile proprii și transferurile de la bugetul de stat. Venitul planificat de orașul Călărași pentru anul 2019, distribuit pe cap de locuitor reprezintă 1,581 lei.

Veniturile proprii ale primăriei Soroca se constituie din venituri din colectări ale impozitelor și alte taxe locale precum și din venituri de la efectuarea lucrărilor și prestarea serviciilor contra plată. În 2019, se prognozează venituri proprii în valoare de 24,2 milioane lei, ceea ce reprezintă cu 5,3% mai puțin față de 2018. Cea mai mare scădere este preconizată la categoria impozitului pentru practicarea unor genuri de activitate. În contextul modificării legislației cu privire la activitatea pe bază de patentă în activitatea de comerț, primăria orașului Soroca urmează să încaseze cu 1,4 milioane lei mai puțin în 2019 decât suma planificată pentru anul 2018. În acest sens putem menționa discuțiile recente ce au fost lansate pe marginea posibilității de a prelungi patenta pentru încă un an de zile. În cazul aprobării unei astfel de decizii, primăria va trebui să revadă încasările din acest serviciu.

Capture 5

Pe partea de cheltuieli, categoria care consumă aproape jumătate din bugetul localității este învățământul (48,1% din total cheltuieli). Această categorie este urmată de gospodăria de locuințe și a serviciilor comunale (20% din total cheltuieli) și servicii de stat cu destinație generală (12,4% din total cheltuieli).

Capture 2

Cheltuielile din învățământ se referă la acoperirea costurilor pentru educație timpurie. Pe lângă transferurile de la bugetul de stat, părinții copiilor înrolați în instituțiile preșcolare de asemenea contribuie la cheltuielile din învățământ cu circa 3 milioane lei – bani utilizați pentru acoperirea parțială a cheltuielilor de mâncare. Totodată, și primăria contribuie din resurse proprii, în valoare de 1,8 milioane lei, pentru activitatea instituțiilor preșcolare.  

Capture 4

Capture 3

Accesează nota


Analiza a fost efectuată în cadrul proiectului „Bugete transparente și cetățeni activi pentru o dezvoltare durabilă”, implementat de „Expert-Grup”, cu susţinerea Ambasadei Olandei la București, în cadrul programului MATRA.

 

Tags: Natalia Chitii

test

Website: test
Print

Access the monitoring application

app6
apl1 en
aplicat6en
app7
apl2 en
aplicat71en
app8
apl3 en
aplicat8en

Projects

scoala en

lapunct en

budget en

You use the ADS Blocker component.
We do not use advertising elements, we only present our own products or donors that promote some projects. Some features may be blocked, please disable the ADS Blocker component.
Thanks for understanding!

Resetează

Cursor:

Contrast:

Dimensiune Font:

Alb/Negru:

Referințe:

Imagine: