Despre Bugetul Public Național 2016, pe scurt

Publishing date: Friday, 13 May 2016
Views: 7177

Ministerul Finanțelor a publicat pe pagina sa proiectul Bugetului de Stat (BS) pentru 2016. În cele ce urmează vom prezenta parametrii generali ale Bugetului Public Național (BPN) ce rezultă din documentele publicate o dată cu proiectul Bugetului de Stat pentru 2016.

Este important să menționăm că Bugetul pentru 2016 este elaborat în baza unei noi clasificări bugetare. Chiar dacă este o chestiune tehnică, aceasta are o importanță foarte mare pentru Moldova. Noua clasificare funcțională și economică este în conformitate cu standardele internaționale, lucru ce va permite nu doar o comparabilitate mult mai bună decât până în prezent cu bugetele altor țări, ci și va îmbunătăți considerabil redarea unei imagini fidele, adecvate realităților economice și sociale.

Pentru 2016 estimările pentru Bugetul Public Național (BPN) prevede o creștere a veniturilor și cheltuielilor de circa 11,1% și respectiv 13,6% față de anul precedent, ce va determina un deficit de circa 3.2%, în creștere cu circa 52,7%.

 

Citește mai departe pe Budgetstories.md

 

Print

Access the monitoring application

app61
apl1 en
aplicat6en
aplicat611en
app7
apl2 en
rap eu en
app8
apl3 en
aplicat81en

Projects

scoala en

lapunct en

budget en

You use the ADS Blocker component.
We do not use advertising elements, we only present our own products or donors that promote some projects. Some features may be blocked, please disable the ADS Blocker component.
Thanks for understanding!

Resetează

Cursor:

Contrast:

Dimensiune Font:

Alb/Negru:

Referințe:

Imagine: