ZIUA EUROPEI 2020: împreună mai puternici, suntem solidari pentru sănătate!

Publishing date: Thursday, 14 May 2020
Views: 1661

Cu prilejul Zilei Europei, Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, împreună cu ambasadele statelor membre UE acreditate în Republica Moldova și ambasadele țărilor Parteneriatului Estic organizează pe parcursul lunii mai o serie de evenimente educaționale, culturale și interactive. În premieră, Ziua Europei este marcată în Republica Moldova timp de o lună la TV, Radio, online.

Prin această inițiativă, Uniunea Europeană rămâne aproape de cetățeni și le aduce direct acasă o serie de evenimente online care marchează valorile europene, în pofida perioadei pline de provocări. 

Programul include evenimente online, inclusiv activități educaționale pentru copii, tineri și alte categorii de public, care își propun să informeze despre cooperarea dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova și să ofere tuturor posibilitatea de a se bucura de diverse evenimente creative de-a lungul lunii mai.

Pe data de 9 mai, când Uniunea Europeană a marcat 70 de ani de la Declarația Schuman, organizatorii au pregătit pentru public un concert unic, susținut de Moldovan National Youth Orchestra și La La Play Voices, cu participarea a 200 de muzicieni din Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Tradiționalul Festival de Film și Cultură Europeană este nelipsit și în acest an și va avea loc la TV și online, în perioada 10 – 17 mai. În cadrul festivalului, vor fi difuzate filme artistice și documentare de valoare unică și concerte susținute de cântăreți de renume din întreaga Europă.

„Ziua Europei marchează valorile care au stat la bazele formării Uniunii Europene și care, timp de 70 de ani de la Declarația Schuman, au guvernat, prin solidarizare și unitate, statele membre. Aceste valori ne permit să trăim împreună, să devenim și mai puternici și mai uniți, contrar diferențelor de limbă, cultură, religie și obiceiuri. Solidaritatea este pilonul pe care se bazează funcționarea Uniunii Europene, fiind aplicată, în mod special, și în relația cu Republica Moldova. Pandemia de Coronavirus cred că a demonstrat mai mult ca niciodată că doar prin solidarizare, putem să facem față oricărei provocări și să devenim și mai puternici”, declară Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

La 70 de ani de la semnarea Declarației Schuman, Europa inspiră, mai mult ca niciodată, să fim solidari responsabili și inovatori.

Fiți parte a evenimentelor creative organizate cu prilejul Zilei Europei! Agenda activităților poate fi găsită pe www.eu4moldova.md.

Pentru informații adiționale, vă rugăm să contactați proiectul „Vizibilitatea și asistența UE în Republica Moldova 2020”:

Accesează agenda evenimentelor

Print

Access the monitoring application

app61
apl1 en
aplicat6en
aplicat611en
app7
apl2 en
rap eu en
app8
apl3 en
aplicat81en

Projects

scoala en

lapunct en

budget en

You use the ADS Blocker component.
We do not use advertising elements, we only present our own products or donors that promote some projects. Some features may be blocked, please disable the ADS Blocker component.
Thanks for understanding!

Resetează

Cursor:

Contrast:

Dimensiune Font:

Alb/Negru:

Referințe:

Imagine: