Cerere de exprimare a interesului destinat jurnaliștilor și persoanelor civice active din regiunile Republicii Moldova interesați de monitorizarea bugetară și clientelismul politic

Publishing date: Friday, 14 December 2018
Views: 868

Centrul Analitic Independent Expert-Grup solicită expresiile de interes ale jurnaliștilor și a persoanelor civice active din regiunile Republicii Moldova interesați de monitorizarea bugetară și clientelismul politic.

Scopul acestui apel este de a implica persoanele active din regiuni în procesul de monitorizare a utilizării banilor publici. Subiect al monitorizării poate fi procesul bugetar la nivelul comunităților locale pentru a asigura o mai bună identificare a priorităților de finanțare, depistarea alocării banilor pe criterii politice din bugetele locale sau centrale și corectitudinea realizării achizițiilor publice.

Candidații selectați vor fi responsabili de implementarea următoarelor activități la nivel local:

  • efectuarea a 1-2 analize, investigații succinte pe bugetele locale și prezentarea datelor și a mesajelor ce vor servi drept bază pentru elaborarea unui infografic (cu suportul metodologic al Expert-Grup);
  • publicarea analizelor, investigațiilor în presa locală sau centrală.

Cine poate aplica?

Orice persoană din regiuni cu o poziție civică activă, cu abilități de scriere și de analiză interesată de subiectele menționate mai sus.

Perioada de implementare

Ianuarie – Februarie 2019

Persoanele interesate sunt invitate să expedieze CV-ul la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , până pe 23 decembrie 2018. Remunerarea pentru activitățile ce urmează a fi realizate va fi discutată în cadrul interviului de selecție. Selectarea candidaților/candidatelor va fi făcută în baza analizei CV-urilor, urmată de un interviu. Doar candidații/tele preselectați/te vor fi contactați/te.

Persoană de contact: Natalia Chitii, specialist comunicare Expert-Grup.

Print

Access the monitoring application

apl1 en
aplicat6en
apl2 en
aplicat71en
apl3 en
aplicat8en

Projects

scoala en

lapunct en

budget en