Cele trei zone ale Moldovei, Nord, Sud, Centru au venit cu proiecte promiţătoare în faţa finanţatorilor

Publishing date: Friday, 30 December 2011
Views: 4668

Centrul Analitic Independent EXPERT-GRUP a organizat 3 mese rotunde de încheiere a proiectului “Susţinerea Dezvoltării Regionale în Moldova: oportunitate pentru stimularea dezvoltării societăţii civile”.

Centrul Analitic Independent EXPERT-GRUP este implicat într-un proiect al cărui scop este dezvoltarea capacităţilor ONG-urilor locale prin dotarea instituţiilor neguvernamentale cu abilităţi pentru elaborarea şi prezentarea proiectelor de dezvoltare regională, contribuind astfel la susţinerea şi dezvoltarea sectorului neguvernamental şi a societăţii civile din Moldova.

Astfel, au fost selectate 15 persoane din diferite regiuni ale Moldovei: Nord, Sud, Centru, care au fost instruite pentru a-şi dezvolta aptitudinile cu privire elaborarea proiectelor. În acest sens, pentru o implementare eficientă a proiectului au fost organizate ateliere de lucru bazate pe identificarea, planificarea şi implementarea proiectelor de dezvoltare regională. De asemenea, a fost organizată o vizită de lucru pe parcursul căreia participanţii au avut ocazia să comunice direct cu autorii proiectelor de dezvoltare regională (printre care dezvoltare economică, socială, ecologie şi agricultură) din Republica Cehă. O etapă importantă a proiectului a fost elaborarea propriilor proiecte de dezvoltare regională colaborând în acest sens cu actorii locali interesaţi de acest subiect, fiind ghidaţi de către experţii CzechINVENT. Această etapă la rândul său a fost urmată de un al doilea atelier de lucru axat pe abilităţile de prezentare, scrierea propunerilor de proiect precum şi promovarea eficientă a acestora.

În prezent, draft-ul a ajuns la etapa finală  care s-a desfăşurat deja în cele două regiuni de dezvoltare ale Republicii Moldova (Nord – în oraşul Bălţi, 28 noiembrie, Sud, oraşul Cimişlia, 29 noiembrie şi  astăzi 30 noiembrie în oraşul Chişinău), prin intermediul cărora participanţii au avut ocazia să prezinte propriile proiecte de dezvoltare regională şi să le discute cu actorii regionali interesaţi de aceste proiecte. Mesele rotunde au servit de asemenea drept platforme de discuţii a planurilor de acţiuni cu privire la dezvoltarea regională.

Proiectul este implementat de Centrul Analitic Independent EXPERT-GRUP şi Agenţia Tehnologică CzechINVENT cu susţinerea financiară a Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Cehe şi Fundaţia Soros în cadrul programului Est-Est: Parteneriat fără frontiere).

Print

Access the monitoring application

app6
apl1 en
aplicat6en
app7
apl2 en
aplicat71en
app8
apl3 en
aplicat8en

Projects

scoala en

lapunct en

budget en

You use the ADS Blocker component.
We do not use advertising elements, we only present our own products or donors that promote some projects. Some features may be blocked, please disable the ADS Blocker component.
Thanks for understanding!

Expert-Grup is asking you: What actions are needed to support the companies during the corona crisis (choose a maximum of 3)?

×

Resetează

Cursor:

Contrast:

Dimensiune Font:

Alb/Negru:

Referințe:

Imagine: