Invitatie conferință de presă: Realitatea Economică nr. 20

Publishing date: Monday, 27 June 2011
Views: 6105

Centrul Analitic Independent EXPERT-GRUP a  lansat în cadrul unei conferinte de presă cel de-al 20-lea număr al publicaţiei lunare „Realitatea Economică”. Evenimentul a avut loc la data de 1 iulie 2011 în sala de conferinţe a Agenţiei de Presă Infotag (str. Kogălniceanu, 76) cu începere de la ora 10:00. 

"Realitatea Economica" este o publicaţie lunară de analiză şi prognoză realizată de Centrul Analitic Independent "Expert-Grup". Publicaţia informează publicul larg despre evoluţiile, riscurile şi oportunităţile în adresa economiei Moldovei şi analizează reacţiile guvernului la noile provocări.

Printre cele mai importante teze abordate în ediţia curentă enumerăm:

  • Alegeri noi, probleme vechi... despre liniile de scindare ce divizează societatea moldovenească.
  • Creşterea economică de 8,4% în T1’11 a fost excepţională, chiar dacă Exptert-Grup a fost mai optimist decât Guvernul atunci când şi-a revăzut prognozele pentru 2011 în luna mai a anului curent.
  • După ce în T1’11 numărul turiştilor cazaţi în structurile de cazare turistică colectivă şi-a atins cel mai scăzut nivel, cu un număr record de mic, acest indicator prezintă semne de revenire uşoară, înregistrând o creştere de 11,3% f-a-p.
  • Remitenţele au crescut cu 20% în ianuarie – aprilie f-a-p, explicând cea mai mare parte a creşterii consumului în T1’11 şi creşterea cu 14% a numărului de depozite ale persoanelor fizice în mai.
  • Sectorul bancar treptat trece de la acordarea împrumuturilor guvernului la acordarea împrumuturilor sectorului privat.
  • Comerţul exterior lasă în urmă amintirile crizei.
Print

Access the monitoring application

app6
apl1 en
aplicat6en
app7
apl2 en
aplicat71en
app8
apl3 en
aplicat8en

Projects

scoala en

lapunct en

budget en

You use the ADS Blocker component.
We do not use advertising elements, we only present our own products or donors that promote some projects. Some features may be blocked, please disable the ADS Blocker component.
Thanks for understanding!