Lansarea Raportului Național de Dezvoltare Umană 2012 „Aspirațiile Europene și dezvoltarea umană a Republicii Moldova”

Publishing date: Monday, 26 November 2012

Additional Info

  • Event date: Friday, 07 December 2012
  • Event time: 9:30-13:00
  • Location: hotel Codru, sala Albă
  • Available seats: 100
  • Address: str. Maria Cibotari, nr. 18
  • Contact person: Irina Ursu
  • Contact phone: 22 92 99 94
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Views: 6255

Începând cu anul 1995, Rapoartele Naționale de Dezvoltare Umană elaborate sub egida Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare au explorat subiecte critice pentru dezvoltarea umană la nivel național și au contribuit semnificativ la formulare a strategiilor și politicilor naționale. Rapoartele au arătat cum abordarea colaborativă poate genera beneficii pentru toți actorii direct implicați și pentru întreaga națiune. Dezvoltarea umană presupune implicarea activă a cetățenilor în procesul de dezvoltare. Astfel, aceștia joacă rolul de inițiatori precum și de beneficiari ai procesului de dezvoltare umană, atât ca indivizi, cât și ca grup de persoane.

Raportul ce urmează să fie lansat oferă o analiză aprofundată a conexiunilor dintre aspirațiile de integrare europeană și dezvoltarea umană, precum și explică felul în care aceste procese se influențează reciproc. Raportul identifică cele mai fezabile soluții ce ar asigura valorificarea integrală a noilor oportunități asociate participării largi a țării în procesul de integrare europeană  cu minimizarea riscurilor asociate. Lansarea Raportului menționat este o oportunitate de a aduce împreună actori din diverse domenii (parteneri de dezvoltare, guvern, reprezentanții societății civile și a mediului academic) pentru a discuta aspirațiile de integrarea europeană și impactul acestora asupra dezvoltării umane.

Event registration form

Print

Access the monitoring application

app6
apl1 en
aplicat6en
app7
apl2 en
aplicat71en
app8
apl3 en
aplicat8en

Projects

scoala en

lapunct en

budget en

You use the ADS Blocker component.
We do not use advertising elements, we only present our own products or donors that promote some projects. Some features may be blocked, please disable the ADS Blocker component.
Thanks for understanding!