Conferinţa naţională Anul economic 2011: integrare europeană şi reforme interne

Publishing date: Tuesday, 22 February 2011
Views: 5274

Centrul Analitic Independent „Expert Grup” a desfăşurat astăzi conferinţa naţională „Anul economic 2011: integrare europeană şi reforme interne”. În cadrul acesteia au fost discutate aspectele cele mai importante ale anului economic 2011, prognoza indicatorilor cheie și recomandările de politici pentru edificarea noului model de creștere economică.

În cadrul conferinţei a fost prezentată noua ediție a publicației de Analiză a Creșterii Economice din Moldova – MEGA, în care este analizată evoluția economiei moldovenești în anul 2010, şi sunt explicate principalele tendințe macroeconomice și sectoriale și oferă o prognoză a principalilor indicatori economici pentru anul 2011.
 
Raportul acoperă un spectru larg de subiecte: de la guvernarea economică la PIB și economia reală, la gospodării casnice și piața muncii, la sectoarele financiare și monetare, terminând cu evoluția comerțului extern și piețelor globale. După cum ilustrează MEGA, Guvernul AIE a avut sarcina grea de a guverna țara în condițiile unor constrângeri majore economice, financiare, instituționale, politice și geopolitice.
 
De asemenea, în cadrul evenimentului au fost prezentate şi următoarele studii:
  • Simularea impactului unui nou embargo din partea Federaţiei Ruse asupra produselor alcoolice
  • Simularea impactului Acordului de Liber Schimb asupra sectorului agroindustrial
  • Simularea impactului economic ca urmare a liberalizării regimului de vize cu Uniunea Europeană

Documentele au fost elaborate în colaborare cu experţii economici de la Institutul pentru Economie Globală şi au la baza modelul de simulare economică CGE (Computable General Equillibrium).

Pentru mai multe informaţii despre acest eveniment accesaţi următoarele link-uri:
Print

Access the monitoring application

app6
apl1 en
aplicat6en
app7
apl2 en
aplicat71en
app8
apl3 en
aplicat8en

Projects

scoala en

lapunct en

budget en

You use the ADS Blocker component.
We do not use advertising elements, we only present our own products or donors that promote some projects. Some features may be blocked, please disable the ADS Blocker component.
Thanks for understanding!

Expert-Grup asks you: How the labor market in the Republic of Moldova, will change in the context of COVID-19 (choose top 3)?

×