Conferința națională „Seceta din 2012 în Moldova: consecințe și lecții pentru politica de dezvoltare”

Publishing date: Tuesday, 13 November 2012

Additional Info

  • Event date: Tuesday, 20 November 2012
  • Location: Summit Events
  • Available seats: 30
  • Address: Chișinău, Tighina 49/3, scara 1
  • Contact person: Irina Ursu
  • Contact phone: +373 22 929 994
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Views: 6641

Seceta severă din anul 2012 a afectat un teritoriu vast al Republicii Moldova. Efectele acesteia, pe termen scurt, s-au manifesta prin reduceri ale recoltelor sau chiar compromiterea totală a unor culturi, în special în regiunea de centru și sud. Pe termen mediu și lung, seceta va continua să-și manifeste impactul, forțând multe gospodării să vândă sau să sacrifice bovinele, cu efecte negative asupra securității alimentare. Similar episoadelor anterioare de secetă (2003, 2007), aceste efecte pot declanșa un nou val de emigrare din mediul rural. De aceea, o întrebare-cheie la care ar trebui să răspundă toate părțile interesate este care sunt lecțiile de învățat și ce anume ar trebui de schimbat la nivel de politici și tehnologii în domeniul agricol.

Astfel, scopul principal al Conferinței este de a oferi o platformă pentru discuții părților interesate pentru a analiza consecințele economice și sociale ale secetei în 2012, pentru a trage concluzii relevante de politică și pentru a aborda problema-cheie a măsurilor instituționale și soluțiilor tehnologice care trebuie adoptate pentru o mai bună gestiune a viitoarelor secete. 

 

Print

Access the monitoring application

app6
apl1 en
aplicat6en
app7
apl2 en
aplicat71en
app8
apl3 en
aplicat8en

Projects

scoala en

lapunct en

budget en

You use the ADS Blocker component.
We do not use advertising elements, we only present our own products or donors that promote some projects. Some features may be blocked, please disable the ADS Blocker component.
Thanks for understanding!