Invitație, conferință de presă: „Primele emisiuni de obligațiuni municipale în Republica Moldova - contractarea intermediarului financiar”

Publishing date: Wednesday, 28 April 2021

Additional Info

  • Event date: Thursday, 29 April 2021
  • Event time: 11:00
  • Location: Zoom.us
  • Contact person: Natalia Volontir
  • Contact phone: +373 68 430 963
  • Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Views: 2182

Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” vă invită joi, 29 aprilie, 2021, la ora 11:00, la conferința de presă (online): „Primele emisiuni de obligațiuni municipale în Republica Moldova - contractarea intermediarului financiar”. Dată fiind situația pandemică nefavorabilă din țară, conferința de presă va avea loc pe platforma online Zoom.us și va fi transmisă live pe platforma Privesc.eu și pagina de Facebook „Expert-Grup”.

CONTEXT

Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” oferă suport pentru trei primării din Republica Moldova – Primăria or. Sîngera, Primăria mun. Ceadîr-Lunga și Primăria mun. Chișinău – în procesul de emisiune în premieră în țara noastră a obligațiunilor municipale, în cadrul proiectului: „Obligațiunile guvernamentale locale - ca măsură de sporire a autonomiei locale”, implementat cu suportul financiar al Ambasadei Regatului Țărilor de Jos la Chișinău. 

Până în prezent, cele trei primării beneficiare au înaintat proiectele investiționale ce urmează a fi finanțate din resursele obținute în urma emisiunii de obligațiuni, iar două dintre ele – Primăria or. Sîngera și Primăria mun. Ceadîr-Lunga, au finalizat deja etapa selectării prin concurs deschis a intermediarului financiar și contractarea acestuia (Primăria mun. Chișinău, la rândul ei, este la etapa desfășurării concursului de selectare a intermediarului financiar). 

În acest context, vă invităm pe 29 aprilie, la ora 11:00, la o conferință de presă la care primarii din or. Sîngera și mun. Ceadîr-Lunga, Valeriu Popa și, respectiv, Anatolii Topal, vor vorbi despre proiectele locale pe care urmează să le realizeze în urma emisiunii de obligațiuni, iar reprezentanții intermediarului financiar selectat – B.C. „Victoriabank” S.A, se vor expune asupra procesului de emisiune și etapele ce urmează în colaborarea cu cele două primării pentru a asigura emisiuni de succes.

De asemenea, la conferința de presă vor avea intervenții și reprezentanți ai Centrului Analitic Independent „Expert-Grup”, Ambasadei Regatului Țărilor de Jos în Republica Moldova, Ministerului Finanțelor, Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) și Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM). Vă rugăm să consultați agenda desfășurată a evenimentului pentru infomații detaliate. 

Agenda evenimentului 

Datele de acces la platforma Zoom.us:

Link de acces: https://zoom.us/j/95430228512?pwd=bm93N0ljdnNZdm5uVzBVaTNjME1Hdz09

Meeting ID: 954 3022 8512

Parolă: 636238

Reprezentanții mass-media care vor să expedieze întrebările în prealabil o pot face la adresa de e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. . Dacă aveți întrebări suplimentare cu privire la conferința de presă sau doriți să faceți anumite precizări, nu ezitați să ne contactați la numărul: +373 68 430 963 – Natalia Volontir, consultantă în comunicare, Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”. 


Alte materiale la acest subiect:

Informații despre proiect: „Obligațiunile guvernamentale locale - ca măsură de sporire a autonomiei locale”;

Studiu: „Obligațiunile municipale – instrument de dezvoltare a comunităților locale”;

Comunicat de presă: „Cum pot obține autoritățile locale resurse financiare pentru proiectele de dezvoltare prin emiterea obligațiunilor municipale”;

Comunicat de presă: „Zece primării din Republica Moldova, participante la instruirile „Expert-Grup” privind emisiunea obligațiunilor municipale”.

DOWNLOAD

Print

Access the monitoring application

app61
apl1 en
aplicat6en
aplicat611en
app7
apl2 en
rap eu en
app8
apl3 en
aplicat81en

Projects

scoala en

lapunct en

budget en

You use the ADS Blocker component.
We do not use advertising elements, we only present our own products or donors that promote some projects. Some features may be blocked, please disable the ADS Blocker component.
Thanks for understanding!

Resetează

Cursor:

Contrast:

Dimensiune Font:

Alb/Negru:

Referințe:

Imagine: