Print this page

La Călărași a fost constituită coaliția locală pentru transparență bugetară

La Călărași a fost constituită coaliția locală pentru transparență bugetară La Călărași a fost constituită coaliția locală pentru transparență bugetară
Publishing date: Monday, 22 October 2018
Views: 1438

Pe 18 octombrie, în orașul Călărași, a avut loc ședința de constituire a coaliției locale pentru transparența bugetară. Coaliția este o structură informală, constituită din liderii organizațiilor societății civile, activiști locali, reprezentanți ai sectorului de afaceri, scopul căreia este de a identifica și implementa o serie de activități menite să sporească transparența bugetară a orașului Călărași. Cei 25 de membri ai coaliției vor participa activ în procesul de elaborare și aprobare a proiectului de decizie privind bugetul orășenesc pentru anul viitor.

Coaliția locală pentru transparența bugetară este o inițiativă a proiectului „Bugete transparente și cetățeni activi pentru o dezvoltare durabilă” implementată de către Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”. Partenerul local în implementarea acestui proiect este Asociația Obștească a Pedagogilor, Studenților și Elevilor „VADEMECUM”, care va asigura secretariatul Coaliției, asigurând relaționarea și parteneriatul durabil al  membrilor  ei cu reprezentanții Primăriei și Consiliului orășenesc Călărași.

La prima sa ședință membrii coaliției au fost informați despre modalitățile de activitate și pachetul de sarcini care urmează a fi realizat. Una din cele mai importante sarcini ale coaliției în calitate de organ consultativ din partea societății civile locale va fi asigurarea transparenței sporite în procesul decizional, în mod special, la aprobarea bugetului orașului, astfel încât, în planul de acțiuni să se regăsească propunerile și necesitățile unui număr cât mai reprezentativ și diversificat de cetățeni ai localității.

Coaliția constituită este deschisă și pentru aderarea altor noi membri. În acest scop este necesară expedierea unei cereri în adresa organizației partenerul local – Asociația Obștească a Pedagogilor, Studenților și Elevilor „VADEMECUM”, persoana de contact, Valeriu Gorincioi, tel. (00373) 244 22084, sau 068421199, adresă de email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .


Evenimentul  a fost organizat în cadrul proiectului „Bugete transparente și cetățeni activi pentru o dezvoltare durabilă”, implementat de „Expert-Grup”, cu susţinerea Ambasadei Olandei la București, în cadrul programului MATRA.

 

 

FaLang translation system by Faboba