La Soroca a fost constituită coaliția locală pentru transparență bugetară

Print
sursa foto: youthsoroca.md sursa foto: youthsoroca.md
Publishing date: Monday, 15 October 2018
Views: 1794

Pe 12 octombrie, în municipiul Soroca, a avut loc ședința de constituire a coaliției locale pentru transparența bugetară a primăriei. Coaliția este o structură informală, constituită din liderii organizațiilor societății civile, activiști locali, reprezentanți ai sectorului de afaceri, scopul căreia este de a identifica și implementa o serie de măsuri menite să sporească transparența bugetară a municipiului Soroca. Cei 30 de membri ai coaliției vor participa activ în procesul de elaborare și aprobare a proiectului de decizie privind bugetul municipal pentru anul viitor.

Coaliția locală pentru transparența bugetară este o inițiativă a proiectului „Bugete transparente și cetățeni activi pentru o dezvoltare durabilă” implementată de către Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”. Partenerul local în implementarea acestui proiect este Centrul de Resurse pentru Tineret „DACIA”, care va asigura secretariatul Coaliției, asigurând relaționarea membrilor cu reprezentanții Primăriei și Consiliului municipal din Soroca.

La prima sa ședință, membrii coaliției au fost inițiați despre modalitățile de activitate și pachetul de sarcini care urmează a fi realizat. Una din cele mai importante sarcini ale coaliției în calitate de organ consultativ din partea societății civile locale va fi asigurarea transparenței sporite în procesul decizional, în mod special, la aprobarea bugetului municipiului, astfel încât, în planul de acțiuni să se regăsească propunerile și necesitățile unui număr cât mai reprezentativ și diversificat de cetățeni ai localității.

Coaliția constituită este deschisă și pentru aderarea altor noi membri. În acest scop este necesară expedierea unei adresări în formă scrisă în adresa organizației Secretar – Centrul de Resurse pentru Tineret „DACIA”, persoana de contact, Ion Babici, tel. (00373) 230 23619, adresă de email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .


Evenimentul  a fost organizat în cadrul proiectului „Bugete transparente și cetățeni activi pentru o dezvoltare durabilă”, implementat de „Expert-Grup”, cu susţinerea Ambasadei Olandei la București, în cadrul programului MATRA.

 

Print

Access the monitoring application

apl1 en
aplicat6en
apl2 en
aplicat71en
apl3 en
aplicat8en

Projects

scoala en

lapunct en

budget en