Bugete transparente și cetățeni activi pentru o dezvoltare durabilă: la Cimișlia a fost constituită prima coaliție locală pentru îmbunătățirea transparenței bugetare

Print
Publishing date: Friday, 12 October 2018
Tags:
  • B – Istoria Gândirii Economice, Metodologie și Abordări Heterodoxe
Views: 902

Ieri, 11 octombrie, în orașul Cimișlia a fost lansată coaliția locală pentru îmbunătățirea transparenței bugetare a primăriei. Coaliția formată din 20 de membri, printre care și reprezentanți ai societății civile, instituțiilor de învățământ, mediului de afaceri, activiști civici și alți actori comunitari, va servi drept punte de comunicare dintre cetățeni și primărie, astfel încât alocarea banilor bugetari să fie cât mai aproape de necesitățile locuitorilor orașului.

„Coaliția își propune să devină un adevărat „agent local al schimbării susține Nicolae Hristov, partenerul regional al proiectului și secretarul coaliției. „Având în vedere motivația puternică a membrilor coaliției orientată spre îmbunătățirea transparenței și participării civice în cadrul procesului bugetar la nivel local, îmi exprim speranța că participanții vor comunica, vor împărtăși opinii și vor face schimb de cunoștințe atât pe durata anului de proiect, cât și după finalizarea acestuia”.

Membrii coaliției vor juca un rol major în cadrul ședințelor privind proiectul de buget pentru anul viitor, care vor deveni mai incluzive datorită creșterii nivelului de implicare și participare.

În rezultatul constituirii noii coaliții, cetățenii vor putea mai bine monitoriza cheltuielile bugetare prin accesarea documentelor bugetare în format accesibil și vor putea influența destinația acestora prin participarea la consultări și audieri publice.

Pentru a deveni membru al coaliției vă rugăm să scrieți în adresa secretarului Nicolae Hristov, LDA Moldova, un scurt mesaj, în care să menționați datele de contact și instituția pe care o reprezentați, email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , nr. de telefon 068179301.


Evenimentul  a fost organizat în cadrul proiectului „Bugete transparente și cetățeni activi pentru o dezvoltare durabilă”, implementat de „Expert-Grup”, cu susţinerea Ambasadei Olandei la București, în cadrul programului MATRA.

 

 

Print

Access the monitoring application

apl1 en
aplicat6en
apl2 en
aplicat71en
apl3 en
aplicat8en

Projects

scoala en

lapunct en

budget en