Youth Essay Prize Competition își premiază primii finaliști și lansează un nou apel pentru participare

Print
Ceremonia de decernare Youth Essay Prize Competition, 28 iunie 2017 Ceremonia de decernare Youth Essay Prize Competition, 28 iunie 2017
Publishing date: Thursday, 29 June 2017
Views: 5371

Ieri, 28 iunie, primii finaliști ai Concursului Internațional de Eseuri „Youth Essay Prize Competition” și-au ridicat mult meritatele premii. Evenimentul de decernare a fost găzduit de către Ambasada Suediei la Chișinău, iar cei 2 finaliști Dinu Codreanu și Bogdan Cuza, au primit diplome de merit și distinse felicitări de la Excelența Sa Doamna Signe Burgstaller, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Regatului Suediei în Republica Moldova și Adrian Lupușor, director executiv al Centrului Analitic Independent Expert-Grup. La fel, cei doi câștigători au primit în calitate de premiu câte un set de cărți „Aprofundarea Relațiilor UE-Moldova: Ce? De ce? Cum?”.

Lucrările câștigătorilor din Republica Moldova au trecut printr-un riguros proces de selecție, monitorizat de către Centrul de Studii Politice Europene (CEPS) din Bruxelles. La competiția de eseuri au participat zeci de tineri din Ucraina, Georgia și Republica Moldova.

Michel Emerson, cercetător senior din cadrul CEPS, care a evaluat lucrările a remarcat în mod special profesionalismul analizei de politici elaborate de către Dinu Condreanu, dar și maturitatea cu care a tratat Bogdan Cuza subiectul Uniunii Europene, din perspectiva unui licean.

Excelența Sa Doamna Signe Burgstaller și gazda acestui eveniment distins a menționat că Agenția Suedeză pentru Cooperare Internațională și Dezvoltare va oferi și în continuare suport tinerilor din Republica Moldova și că trăiește un sentiment de mândrie pentru tinerii moldoveni care au trecut cu brio exigentul proces de selecție.

Organizatorii concursului susțin că alte 4 premii în valoare de 500 de Euro urmează a fi decernate pentru cele mai bune eseuri în cadrul celui de-al doilea apel de participare în concurs. Noul termen limită de aplicare este 31 august 2017, iar condițiile înaintate față de participanți sunt similare. Eseurile trebuie scrise în engleză, să fie analitice și argumentative, și să nu depășească 3000 de cuvinte.

Concursul este desfășurat în cadrul proiectului „Înțelegerea Acordurilor de Asociere și a Zonelor de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (ZLSAC) dintre UE și Ucraina, Moldova și Georgia”, realizat cu sprijinul financiar al Agenției Suedeze pentru Cooperare Internațională și Dezvoltare (Sida). În Republica Moldova acesta este implementat cu succes de către Expert-Grup de mai bine de 2 ani. Mai multe detalii despre proiect, inclusiv publicațiile realizate în cadrul lui pot fi consultate pe pagina www.expert-grup.org și pagina oficială a proiectului www.3dcftas.eu.

Galerie foto Eseu, Dinu Codreanu Eseu, Bogdan Cuza

 

 

 

Print

Access the monitoring application

app61
apl1 en
aplicat6en
aplicat611en
app7
apl2 en
rap eu en
app8
apl3 en
aplicat81en

Projects

scoala en

lapunct en

budget en

You use the ADS Blocker component.
We do not use advertising elements, we only present our own products or donors that promote some projects. Some features may be blocked, please disable the ADS Blocker component.
Thanks for understanding!

Resetează

Cursor:

Contrast:

Dimensiune Font:

Alb/Negru:

Referințe:

Imagine: